Ugrás a tartalomra
Képzés leírása
Szakmai képzés megnevezése
Manikűrös és körömdizájner
Engedélyszám
E/2020/000135
Programkövetelmény száma
10124005
Ágazat megnevezése
Szépészet, KEOR 1012
Jelentkezés feltételei
érettségi bizonyítvány, foglalkozásegészségügyi alkalmasság
Szakmai előképzettség
-
Képzés ideje
5 hónap
Képzés óraszáma
550 óra
Képzés költsége/díja
220.000.- (kamatmentes részletfizetési lehetőséggel)
Képesítő vizsga díja
Nem releváns
Megjegyzés a képesítő vizsgához

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít. A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése: TANÚSÍTVÁNY 2013. évi LXXVII. törvény13/B. § 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 22. § (1)

Képzés célja

A manikűrös és körömdizájner a diagnosztizálást követően megtervezi a személyre szabott, innovatív, divatos körömstílus, forma, motívum kialakítását, a hozzá tartozó előkészítő folyamatokat, majd a lezáró műveleteket tartalmazó szolgáltatást, szem előtt tartva a vendég igényeit, egyéniségét, stílusjegyeit.
Az elkészült kezelési tervet IKT eszközökkel rögzíti, betartja a GDPR vonatkozó rendelkezéseit. Összefüggéseiben vizsgálja az alkalmazható technológiák, anyagok, eszközök kiválasztási szempontjait, a munkafolyamatoknak megfelelő alkalmazásukat, szem előtt tartva az egészségmegőrzési szempontokat és a divattrendeket.
Munkája során empatikusan, diszkréten kommunikál, betartja az etikai, higiéniai, munkaügyi, pénzügyi, valamint a munka-, tűz-, környezet-, balesetvédelmi és szakmai szabályokat, szükség esetén alkalmazza a felületi sérülések ellátásának ismereteit.
A magasszintű, egészségmegőrzési célú, esztétikai szolgáltatás eredményének szinten tartására tanácsot ad, javaslatot tesz, digitális számlát állít ki az elvégzett szolgáltatásról.

A megszerezhető kompetenciák kifejtéséhez kapcsolódnak a programkövetelményben szereplő tartalmak.

Témakörök
  • Higiéniai, munka-, tűz-,balesetvédelem, GDPR
  • Manikűrös és körömdizájner szakmai ismeretek
  • Klasszikus, és  gépi manikűr technológiák
  • Díszítés, töltés (porcelán, zselé, egyéb innovatív anyagok), tip vagy sablon technikával
  • Köröm ill. körömágyhosszabbítás
  • Klasszikus francia műköröm építés
  • Térbeli/3D díszítés
Kapcsolódó anyagok
CsatolmányMéret
Szekértői vélemény (744.79 KB)744.79 KB