Ugrás a tartalomra
Képzés leírása
Szakmai képzés megnevezése
Fodrász vegyszeres szakember
Engedélyszám
E/2020/000135
Programkövetelmény száma
10125001
Ágazat megnevezése
Szépészet, KEOR 1012
Jelentkezés feltételei
érettségi bizonyítvány, foglalkozásegészségügyi alkalmasság
Szakmai előképzettség
-
Képzés ideje
11 hónap
Képzés óraszáma
1100 óra
Képzés költsége/díja
470.000.-
Képesítő vizsga díja
Nem releváns
Megjegyzés a képesítő vizsgához

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése: TANÚSÍTVÁNY 
2013. évi LXXVII. törvény13/B. § 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 22. § (1)

Képzés célja

A fodrászatnak a valóságban három lába van: női fodrászat, férfi fodrászat és a vegyszeres munkák. Általában a gyakorló fodrászok is sok tapasztalat után tudják biztonsággal használni a különböző vegyszeres eljárásokat a fodrászüzletekben. Ezt az igényt lehet pótolni ezzel a szakmai képzéssel, mely mélységben képes felkészíteni, megtanítani a fodrászattal kapcsolatos vegyszeres munkafolyamatokra a jelentkezőket. 

A fodrász vegyszeres szakember a fodrászüzletben, szalonban hajmosást, hajápolást végez a haj típusának és állapotának megfelelő termékekkel. Jól kommunikálva, a vendég kívánságát és az egyéniségét figyelembe véve választja ki, mind a színváltoztató, mind a formaváltoztató termékeket. A fodrász vegyszeres szakember szakszerűen használja a színváltoztató termékeket, technikákat / hajfestés, szőkítés, melírozás / és ezek eszközeit. Tudatosan alkalmazza a formaváltoztató technikákat – tartós hullámosítás, tartós egyenesítés - és az ehhez való termékeket. 

Kapcsolódó anyagok
CsatolmányMéret
Szekértői vélemény (618.56 KB)618.56 KB